Kejohanan Badminton Wanita Promosi Gaya Hidup Sihat

Klang – “Kejohanan Badminton Wanita anjuran Biro Wanita ISMA Cawangan Klang ini bertujuan untuk mempromosikan cara hidup sihat kepada golongan wanita selaras dengan tuntutan Islam.” Ujar Ustazah Siti Umi Kalsom selaku pengarah program.

“Walaupun program ini baru pertama kali dianjurkan namun sambutan yang diterima amatlah menggalakkan. Hampir 30 peserta yang menyertai pertandingan ini dalam tiga kategori yang berasingan iaitu kategori terbuka, beregu (18-35) dan beregu (36-50).” Tambahnya lagi ketika ditemui selepas majlis penyampaian hadiah berlangsung.

Selain itu, Ustazah Umi turut menjelaskan dengan penganjuran kejohanan ini, Wanita ISMA dapat menunjukkan kesyumulan Islam yang mencakupi seluruh aspek kehidupan dan bukan hanya di masjid atau kuliah-kuliah agama sahaja.

Kejohanan ini telah dirasmikan oleh Ketua Wanita ISMA Cawangan Klang iaitu Ustazah Noriah Yusoh yang turut sudi menyampaikan hadiah kepada para pemenang.

Sebagai makluman Biro Wanita ISMA Klang amat sinonim dengan penganjuran usrah umum wanita yang berlangsung setiap minggu di beberapa tempat yang berbeza.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s